perjantai, elokuu 23, 2019
11:00 to 15:00
Paikka:
Minkiön asema-alue

Jokioisten ja Humppilan välillä Lounais-Hämeessä liikennöivä Jokioisten Museorautatie avaa jälleen kesän liikennekautensa vanhojen menopelien merkeissä. Sunnuntaina kesäkuun 3. päivänä Minkiön museovarikolla on edellisvuosien tapaan nähtävillä vanhojen kapearaidejunien lisäksi vanhoja automobiileja.

Museorautatieläiset toivottavat kaikki halukkaat mobilistit perheineen tervetulleiksi tuomaan ajopelinsä museojunamatkustajien ihasteltaviksi. Mobiileja odotetaan paikalle noin kello 11-15 välisenä aikana.

Museoajopeleillä paikalle saapuvat autokunnat saavat ilmaisen matkapiletin päivän museojuniin sekä ilmaiset pullakahvit, mikäli ilmoittavat tulostaan ennakkoon Teemu Virtaselle mieluiten sähköpostilla Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen tai puhelimitse 044 736 0533. Ilmoittautumisessa olisi hyvä kertoa autokunnan jäsenten lukumäärän lisäksi ainakin auton merkki ja vuosimalli, omistaja ja paikkakunta. Myös muut tiedot auton historiasta ovat tervetulleita. Lisätietoja ja ajo-ohjeita voi myös tiedustella Teemu Virtaselta.

Mikä on museorautatie?
Jokioisten Museorautatie on ainut jäljellä oleva alun perin yleiselle liikenteelle avattu kapearaiteinen rautatie Suomessa. Rautatien raideleveys on 750 mm ja nykyinen pituus 14 kilometriä. Rautatie on perustettu vuonna 1898 ja se toimi ammattiliikenteessä vuoteen 1974 saakka.

Museorautatien toiminta perustuu maanlaajuisen Museorautatieyhdistys ry:n jäsenten tekemään palkattomaan talkootyöhön. Toiminnan pääpaikka on radan puolivälissä sijaitseva Minkiön asema-alue, jossa sijaitsevat alkuperäisten rautatien rakennusten lisäksi museokaluston säilytyshallit sekä talvilämmin korjaamo- ja majoitusrakennus. Museojunat liikennöivät kesä- heinä- ja elokuussa jokaisena sunnuntaina. Liikennekauden päätapahtuma on Minkiön Höyryfestivaali, joka järjestetään tänä vuonna 28.-29.7.

Lisätietoa Jokioisten Museorautatiestä löytyy internet-osoitteesta www.jokioistenmuseorautatie.fi.

Haku sivustolta

Lähimmät tapahtumat

There are no events at this time

bt_motoservice_logo_180px