keskiviikko, joulukuu 13, 2017
Tapahtuma-arkisto Järvenpään kulttuuriajot 2003

Järvenpään kulttuuriajot 2003

HAK ry:n vuosittainen retkeilyajo järjestettiin perinteen mukaisesti elokuun toisena lauantaina. Vuoden 2003 ajotapahtuma järjestettiin lauantaina 09.08. nimellä Järvenpään kulttuuriajot. Ajoihin ilmoittautui kaikkiaan 17 autokuntaa, joista 15 osallistui varsinaiseen ajotapahtumaan. Lauantain aurinkoinen ja lämmin, joskin hieman tuulinen, sää antoi hyvät puitteet ajotapahtumalle.

Ajojen lähtöpaikkana toimi hotelli Rivolin parkkipaikka, mistä lähettiin liikkeelle, kuljettajakokouksen jälkeen, noin kello 10.30. Autot lähetettiin matkaan parettain noin minuutin välein. Reitti kulki aluksi luoteeseen kohti Nukaria, missä oli ensimmäinen rasti. Nukarista suunnattiin etelään, Aleksis Kiven synnyinmaisemiin Palojoen Taaborinvuorelle, missä oli tauko. Taukopaikalla oli myös kolme seuraavaa rastia sekä välipala. Taaborinvuorelta suunnattiin takaisin kohti Järvenpäätä. Matkalla tehtiin pieni koukkaus Vanhakylään, missä oli vielä yksi rasti. Vanhakylästä reitti suuntautui kohti hotelli Rivolia ja maalialuetta. Tulosten julkaisu sekä palkintojen jako tapahtui Rivolissa noin kello 15.

Ajoihin osallistuneet olivat mukana myös asu-ajoneuvokilpailussa. Tarkoituksena on löytää autokunta, jonka jäsenet pukeutumisellaan ovat saavuttaneet parhaiten auton vuosimallin aikaisen tunnelman.

asu_01

Asu-ajoneuvokilpailun voittajaseurue sekä Jaguar Mk7 M vuodelta 1955

Ajojen erikoisuutena oli vanha Järvenpään palokunnan Benz merkkinen paloauto 1927.

Benz paloauto, vm. 1927

Kiitokset kaikille osallistuneille sekä talkoolaisille, ilman teitä tapahtumaa ei olisi voitu järjestää.

HAK ry:n hallitus 2003-08-26.

Osallistujat Taaborinvuorella

Asu-ajoneuvokilpailun autokunnat