Text Size
sunnuntai, touko 26, 2019

Uutiset

HAK Kulttuuriajot 2019

ajot_1_s

Helsingin automobiiliklubin Kulttuuriajo 2019 on tänä vuonna SAHK ry:n 60. valtakunnallinen Retkeilyajo. Tapahtuma ajetaan Vantaalla 14.-15. kesäkuuta 2019.

 

OHJELMA

PERJANTAINA 14.6.2019

Entisöinnin laatukilpailu.Laatukilpailun arviointipaikkana on A-Katsastus, Kehä III, Tuupakan teollisuusalue, Juhanilantie 2, Vantaa.Tuomaristo sopii arviointiajan osanottajien kanssa. Kil-pailu on tarkoitettu vain Suomessa rekisteröidyille ajo-neuvoille, joilla ei ole aikaisempaa I-palkintoa SAHK:nentisöinnin laatukilpailuissa. Ilmoittautuminen laatu-kilpailuun päättyy 31.5.2019.

LAUANTAINA 15.6.2019

Ajotapahtuma alkaa kello 9.00 Backaksen Kartanon alueelta, Ylästöntie 24, Vantaa. Ajoreitin pituus on noin 100 kilometriä, ennen 1940 valmistetuille ajoneuvoille on mahdollisuus valita lyhyempi, noin 70 km reitti. Maaliin palataan aina lähtöpaikalle.

Iltajuhla pidetään Backaksen Kartanon Puimalassa. Paikkavaraus tulee tehdä ennakkoilmoittautumisen yhteydessä, samalla voi varata pöytäpaikan oman yhdistyksen tai merkkikerhon pöydästä. Samoin voi ravintoloitsijalle antaa mahdollisen viinitilauksen etukäteen (ohjeet vahvistuksessa). Iltajuhlaan voi osallistua myös ruokailematta, mutta tämä tulee myös mainita ilmoittautumislomakkeessa. Järjestämme ilmaisen bussikuljetuksen iltajuhlapaikan ja lähihotellien välille.

KILPAILUSÄÄNNÖT

Ajoon voivat osallistua 1988 ja sitä ennen valmistetut ajoneuvot, joiden tulee olla mahdollisimman alkuperäiskuntoisia tai entistettyjä ja tieliikenteeseen hyväksyttyjä. Tapahtuma on avoin kaikille kilpailun sääntöjen mukaisille ajoneuvoille. Jokaisella ajoneuvolla on oltava voimassa oleva liikennevakuutus ja kaikki osallistuvat tapahtumaan omalla vastuullaan. Ajoneuvoissa saa olla vain järjestäjän sallimia mainoksia. Järjestäjä varaa itselleen oikeuden poistaa sääntöjenvastainen ajoneuvo kilpailusta.

Kilpailuluokat

ABC Ennen vuotta 1940 valmistetut henkilöautot
DE 1940–1959 valmistetut henkilöautot
F 1960–1969 valmistetut henkilöautot
G 1970–1979 valmistetut henkilöautot
H 1980–1988 valmistetut henkilöautot
M Moottoripyörät, moottoripyöriksi rekisteröidyt, kääpiöautot ja mopot
N Naiskuljettajat (ajoneuvossa vain naisia ja alle 13-vuotiaita lapsia)
U Erikois- ja hyötyajoneuvot

Asu-ajoneuvokilpailu

Kilpailu on avoin kaikille ajoon osallistuville ajoneuvokunnille. Se tapahtuu ennen varsinaiselle ajoreitille lähtöä Backaksen Kartanolla. Kilpailuluokkia on kolme:
  1. Ennen vuotta 1950 valmistetut ajoneuvot
  2. 1950–1969 valmistetut ajoneuvot
  3. 1970–1988 valmistetut ajoneuvot

Lasten kilpailu

0–12-vuotiaille lapsille järjestetään oma leikkimielinen kilpailu. Sarjat jaetaan ennakkoilmoittautumisten perusteella.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautumisen voi tehdä alla listatuilla tavoilla ja sen tulee tapahtua 7.5.2019 mennessä. Jälki-ilmoittautuneen osallistumismaksuun lisätään 20 euroa. Huom! Ilmoittautumisia EI oteta vastaan 21.5.2019 jälkeen. Ajoneuvon digikuva lähetetään ilmoittautumisen yhteydessä osoitteeseen: Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen . Paperivalokuva lähetetään ilmoittautumislomakkeen liitteenä. Palautamme paperikuvat ajomateriaalin mukana. Molemmissa lähetystavoissa kuvan saatteeksi tulee liittää seuraavat tiedot: ajoneuvon merkki ja malli, valmistusvuosi, valmistusmaa, rekisterinumero, omistajan nimi ja osoite. Ilmoittautuneille lähetämme toukokuun aikana vahvistuksen ilmoittautumisesta, osallistujaluettelon ja tarvittavat ohjeet.

Sähköisellä lomakkeella: Linkki lomakkeeseen
Paperilomakkeella:

Lähetetään osoitteeseen: Helsingin Seudun Automobiiliklubi ry, PL 422, 00101 Helsinki (Linkki tulostettavaan pdf-tiedostoon)

Sähköpostilla:

Lähetetään osoitteeseen:  Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen (lomakkeen tiedot sähköpostissa tai liitteenä täytetty pdf-lomake)

Ohjelma ja ilmoittautumislomake pdf-tiedostona

Lisätietoja tapahtumasta:

Tapani Lahtivirta puh. 040 722 4754 tai  Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen
Pekka Äijö, puh. 050 557 3888 tai Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen
Hannu Teivaala, puh. 0400 412 555 tai  Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen .

ajot_2

Joulukuun MA-tarkastus torstaina 7.12.

Koska itsenäisyyspäivä sattuu joulukuun ensimmäisellle keskiviikolle, pidetään joulukuun MA-tarkastusilta poikkeuksellisesti torstaina 7.12.

Paikka ja aloitusaika normaalit eli klo 18.00 alkaen, A-Katsastus Kehä III Tuupakassa, Juhanilantie 2, Vantaa (kartta).

Museoajoneuvotarkistusten hinnat muuttuneet

Museoajoneuvotarkistusten hinnat ovat muuttuneet 1. maaliskuuta 2017 alkaen. Uudet hinnat kaikilta ajoneuvoilta ovat 90 euroa HAK:n sekä muiden SAHK:n ja VMPK:n jäsenkerhojen jäseniltä ja 160 euroa muilta. Mopojen tarkastusmaksu on nyt sama kuin muillakin ajoneuvoilla.

Lisätietoa museoajoneuvo-sivulta.

Kulttuuriajo elokuussa

k2017_kuva

HAK:n jo perinteeksi muodostunut viikonlopun pituinen Kulttuuriajo -tapahtuma järjestetään tänä vuonna 12.-13.8. Tutustumme kahden päivän ajan Varsinais-Suomen kauniiseen rannikkoseutuun Kemiönsaari – Fiskars -alueella. Yöpyminen Kasnäsin kylpylähotellissa (kylpylän ja kuntosalin käyttöoikeus kuuluu huoneen hintaan). Osallistumismaksu sisältää tarvittavat ruokailut, kahvitukset, museoiden sisäänpääsyt sekä yöpymisen. Hotelliyöpymiseen kuuluu aamupala.

Kulttuuriajo 2017 on osa virallista Suomi 100 –juhlavuoden tapahtumakalenteria.

    Osallistumismaksut:
  • 1 henkilö      205€
  • 2 henkilöä    340€

Ilmoittaudu nyt heti mukaan unohtumattomalle kulttuurimatkalle Varsinais-Suomen rannikkosaaristoon! Ilmoittautumiset Tapani Lahtivirta ( Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen ) tai 040-7224 754 (iltaisin) 15.6.2017 mennessä.

Pankkiyhteys ja muut maksutiedot ilmoitetaan ilmoittautumisen jälkeen.

Ajojen esite kuvana

Kulttuuriajo elokuussa 2017

HAK:n jo perinteeksi muodostunut viikonlopun pituinen Kulttuuriajo -tapahtuma järjestetään totuttuun tapaan elokuun puolivälin jälkeen eteläisessä  Suomessa. Tapahtuman tarkempi ajankohta, reittialue ja hinnat julkaistaan myöhemmin keväällä 2017.

Lisää artikkeleita...

Sivu 1 / 3

Alkuun
Edellinen
1

Viikon video